Ενδιαφέροντα Θέματα


ΕΙΠΑΝ…

Η Επιτυχία

Η επιτυχία δεν μετριέται από όσα έχει επιτύχει κάποιος, αλλά από την αντιπαλότητα που έχει αντιμετωπίσει και το θάρρος με το οποίο πάλεψε εναντίον των περιστάσεων. Οι αντίθετες περιστάσεις, η αντιπαλότητα, τα εμπόδια, οι αντιξοότητες, δημιουργούν δύναμη. Τα εμπόδια μας ενισχύουν τη δύναμη αντίστασης. Για να ξεπεράσουμε ένα εμπόδιο αναπτύσσουμε ικανότητα και σθένος για τα επόμενα. Είναι η ήττα που μετατρέπει τα οστά σε λίθους, το λίπος σε μύες, και μας κάνει ανίκητους αναπτύσσοντας την πρώτη ύλη του Ήρωα που είναι απαραίτητη σήμερα. Μην φοβάστε την ήττα επομένως. Ποτέ δεν θα είστε τόσο κοντά στη νίκη, όσο όταν χάσετε μία καλή μάχη.

Henry Ward Beecher

 

Η Δύναμη του Μυαλού

Όσοι έχουν υποστεί εκπαίδευση για ειδικές δυνάμεις, κομάντος ή ομάδες διάσωσης μαθαίνουν από την αρχή το εξής: το 80% της επιβίωσης προσδιορίζεται από το μυαλό, από τη νοητική στάση, την ακλόνητη επιθυμία να ζήσει κανείς ή να πεθάνει. Ένα 10% της επιβίωσης βασίζεται στους κατάλληλους πόρους και τον εξοπλισμό και ένα άλλο 10% στην ικανότητα να αξιοποιούμε αυτόν τον εξοπλισμό.

Ογδόντα τοις εκατό, συνεπώς, της δυνατότητας επιβίωσης σε ακραίες συνθήκες οφείλεται στο μυαλό και τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Τα υπόλοιπα είναι τεχνικά θέματα!!

W. Gary Gore, “Navigating Change, a field guide to personal growth”.